Zoek een recept

 

Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,2 kg lamsbout
  • olijfolie
  • steakpeper
  • 1 sjalot
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 10 cl verse room
  • peper en zout
  • 4 à 8 knoflooktenen
  • enkele takjes rozemarijn
  • fleur de sel (Guérande zeezout)
  • 250 g aardappelen
  • 600 g diepgevroren erwtjes
  • 1 handvol verse muntblaadjes
 

Bereiding

  1. De avond vooraf: steek overal in de lamsbout de in 2 (of in 4, afhankelijk van de dikte) gesneden knoflooktenen en stukjes rozemarijn van 4 cm. Smeer de bout in met olijfolie, kruid met de fleur de sel en de steakpeper. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
  2. Neem de bout een uur voor het bakken uit de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
  4. Smeer de bout tijdens het bakken regelmatig in met de braadsappen: reken 35 min. braadtijd per kg.
  5. Doe ondertussen de erwten, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel en de fijngesnipperde sjalot in een stoofpot.
  6. Overgiet met 1 l warm water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  7. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pot en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  8. Giet de groenten af in een vergiet, doe ze terug in de stoofpot.
  9. Voeg de room toe en prak goed met de pureestamper.
  10. Voeg de fijngehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. zout. Dek de gebakken bout af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.
  12. Snij in sneetjes.
  13. Serveer met de puree en met mini-rösti of gebakken aardappelblokjes.
 

Kooktip

Snij sneetjes van de kant naar de bout toe, begin met de meest vlezige kant.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt