Zoek een recept

 

Kwartels op Luikse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 cl gevogeltefond
  • 24 jeneverbessen
  • 4 met ontbijtspek omwikkelde kwartels
  • 2 soeplepels verse room
  • 50 g zachte boter
 

Bereiding

  1. Plet lichtjes 10 jeneverbessen met de platte kant van een mes en verwerk ze in 30 g boter met zout en peper.
  2. Vul de kwartels met dit mengsel en sluit ze zorgvuldig met keukengaren. Braad de kwartels in een braadpan aan, in de rest van de zachte boter. Kruid met zout en peper. Laat ze nog 8 min. bakken op matig vuur: de kwartels moeten aan alle zijden goudbruin zijn.
  3. Dek af en laat nog 15 min. bakken op zacht vuur. Voeg er 3 min. voor het einde van de kooktijd de rest van de lichtjes geplette jeneverbessen bij. Houd ze warm.
  4. Blus de bakbodem met de jenever, verwerk er de room in. Serveer de kwartels op een warme dienschotel. Overgiet ze met de hete saus en dien onmiddellijk op.