Zoek een recept

 

Kwartels met clementines en honing

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels acaciahoning
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 50 g boter 365
  • 10 clementinen
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
  • 4 kwartels
  • 5 cl room "365"
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op th. 6 – 180°C.
  2. Kruis de pootjes van de kwartels en bind ze samen met keukentouw. Smeer in met 30 g gesmolten boter. Kruid met peper en zout en bak in 25 min. goudbruin in de oven.
  3. Pel ondertussen 4 clementines en verwijder de witte velletjes. Pers de andere 6 uit (30 cl sap is nodig).
  4. Giet het sap in een steelpan, laat 1 min. inkoken op hoog vuur, voeg de azijn toe, 1 eetlepel honing, het bindmiddel en de room. Laat sudderen op heel zacht vuur.
  5. Smelt ondertussen een nootje boter in een braadpan en rol de clementines hierin. Voeg, wanneer ze licht gebakken zijn, 1 eetlepel honing toe en laat karameliseren op zacht vuur.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de fijngesneden peterselie bij.
  7. Serveer de kwartels met 1 clementine per persoon en wat saus.
  8. Dien op met aardappelbrochettes met spek en/of courgettepannenkoekjes.
 

Kooktip

  • Variant: Struisvogelsteak kan op dezelfde manier bereid worden, bak dan in de pan en deglaceer de pan met de saus.
  • Om de gaarheid van gevogelte te controleren, prik je met een fijn brochettestokjes in het meest vlezige deel: het vrijgekomen sap moet helder zijn. Indien roze, dan bak je nog even.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt