Zoek een recept

 

Kruidige rijst met champignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 200 g basmatirijst
  • 200 g bruine champignons
  • fleur de sel
  • 2 kardemomzaadjes
  • 3 korianderzaadjes
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • peper van de molen
  • 1 rode ui
 

Bereiding

  1. Pel de ui en hak fijn. Giet de olie in een kookpan en stoof er de ui in aan.
  2. Haal van het vuur en doe er de rijst bij. Meng zodat de rijst de olie opneemt.
  3. Voeg vervolgens de kruiden toe en overgiet met water. Laat 8 min. koken met gesloten deksel.
  4. Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden champignons toe. Laat op een zacht vuurtje koken en roer regelmatig tot de rijst gaar is.
  5. Voeg bij een te snelle verdamping tijdens het koken eventueel een beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
 

Kooktip

  • Dit vegetarische gerecht met zachte kruiden past ook perfect bij wild of gevogelte. Voeg op het einde een doosje uitgelekte tonijn toe om er een volwaardig gerecht van te maken.
  • Een gezond extraatje: Deze vetarme bron van complexe koolhydraten (doorgaans niet genoeg aanwezig in onze voeding) geeft je gedoseerde energie, onder meer dankzij de vezels van de champignons.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 203/856 kcal/kJ, Eiwit: 5,5 g, Totale vetstoffen: 2,9 g, Koolhydraten: 39 g