Zoek een recept

 

Krokantjes van twee kazen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ei
  • 15 cl melk
  • 8 kleine sneden al wat oudbakken brood (bvb. Bio multigranen) of de helft grote sneden
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 g geitenkaas (in rolletje)
  • 180 g sneetjes kaas (bvb. Comté AOC)
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  2. Klop het ei los in een diep bord met de melk, peper en zout.
  3. Wrijf met de gehalveerde knoflookteentjes over de sneden brood. Haal het brood door het eimengsel en leg de sneden achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  4. Snij de Comtésneetjes in drie en verdeel over het brood. Leg er de in schijfjes gesneden geitenkaas bovenop.
  5. Bak goudbruin in de oven in ongeveer 8 min.
  6. Kruid met peper en serveer warm met een rucolaslaatje.
 

Kooktip

  • Smaakt lekkerder wanneer je de korst laat aan de Comtékaas.
  • Variant: je kan fijngehakte kruiden bij het eimengsel doen en/of een sneetje rauwe ham tussen het brood en de kaas steken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt