Zoek een recept

 

Krokantje van asperges en scampis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 g boter
  • 8 brickvellen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s "365"
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 16 groene asperges
  • 10 grote basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje rucola, klaar voor gebruik (50 g)
  • 1 yoghurt natuur (125 g)
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwijder de harde onderste stengeluiteinden van de asperges, maar schil niet. Kook 5 min. in gezouten water. Laat voorzichtig uitlekken en in koud water schrikken. Vervolgens laten uitlekken op keukenpapier.
  2. Pel de ontdooide scampi’s en bak 2 min. in een pan met 1 soeplepel olijfolie. Kruid met peper en neem van het vuur.
  3. Verwarm de oven voor op T°6 – 180° C en neem er de grill uit.
  4. Smelt boter. Smeer er lichtjes 1 brickvel mee in en schik er 2 asperges en 3 scampi’s in. Vouw de randen dicht naar het midden, rol op en leg op de met bakpapier beklede grill. Maak zo 8 rolletjes. Bak in 15 min. goudbruin in de oven, maar draai halverwege de baktijd om.
  5. Rooster ondertussen  de amandelen in een droge antikleefpan. Bewaar 1 eetlepel en de doe rest met 2 eetlepels olie, de basilicumblaadjes, de yoghurt en het citroensap in de beker van de hakmolen. Laat draaien tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de krokantjes warm met wat raketsla en saus. Bestrooi met de amandelen en dien de resterende saus apart op.
 

Kooktip

  • Variant: Ook lekker met pijnboompitten in plaats van amandelen
  • Maak de krokantjes op voorhand klaar en bewaar in de koelkast. Bak ze nadien goudbruin in de oven.