Zoek een recept

 

Krokante sigaren met spinazie en feta

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 200 g feta
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 40 g gesmolten boter
  • 30 g jonge spinazieblaadjes
  • 6 vellen brickdeeg
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
  3. Snij de feta in 12 staafjes en snij de brickvellen in twee.
  4. Besmeer een half brickvel met gesmolten boter. Leg 3 spinazieblaadjes langs en in het midden van de gesneden kant. Leg er een staafje feta op, voeg enkele pijnboompitten toe en vouw de punten naar het midden toe. Rol alles op en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat. Maak zo 12 sigaren.
  5. Bak ze in 12 min. goudbruin in de oven.
  6. Serveer warm bij het aperitief.
 

Kooktip

Je kan deze krokante sigaren ook als voorgerecht serveren. Geef er dan een slaatje bij en reken 3 of 4 stuks per persoon.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt