Zoek een recept

 

Krokante karamelblokjes met gezouten boter

Ingrediënten voor 40 stuks

  • 50 g blonde cassonadesuiker
  • 125 g boter met zeezout (Guérande)
  • 100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 50 g gedopte pistachenoten
  • 100 g geleisuiker Minut
  • 1 blikje gesuikerde geconcentreerde melk (397 g)
 

Bereiding

  1. Snij de boter in kleine stukjes, doe ze in een steelpan met de geconcentreerde melk en de 2 soorten suiker. Verwarm op een zacht vuur, roer regelmatig met een houten lepel tot de massa stilaan begint te koken. Laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen, blijf regelmatig roeren.
  2. Leg ondertussen bakpapier in een rechthoekige vorm (14 x 24 cm of gelijkwaardige oppervlakte).
  3. Giet de karamel meteen in de vorm, strijk de bovenkant glad en laat volledig afkoelen.
  4. Smelt de chocolade (au bain-marie of in de microgolfoven) en giet op de karamel.
  5. Hak de pistachenoten met een mes en strooi ze op het chocoladeoppervlak.  Druk de nootjes met de rug van een lepel lichtjes in de chocolade en zet op een koele plaats tot de chocolade bijna volledig gestold is.
  6. Haal de plak uit de vorm en snij in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.  Laat volledig afkoelen zodat de chocolade volledig gestold is. Bewaar fris, maar niet in de koelkast.
  7. Presenteer de blokjes eventueel in papieren cakevormpjes.
 

Kooktip

Maak je niet ongerust wanneer er kleine bruine deeltjes tijdens het koken van de karamel vrijkomen, ze zullen zich geleidelijk aan oplossen. 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt