Zoek een recept

 

Krokante gamba’s met peper en zout en preilinten

Video aanwezig

Ingrediënten voor 2 personen

  • 40 cl arachideolie
  • 2 stengels bioprei
  • 1 cm gemberwortel
  • 8 hele gambas
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels maïzena
  • 2 stengels pijpajuin
  • 0.5 theelepel pilipilipoeder
  • 100 g rode paprika’s
  • zout
 

Bereiding

  1. Laat de gamba’s ontdooien. Hak de look en de gember fijn. Snij de rode paprika in blokjes en de pijpajuin in stukjes.
  2. Halveer de preiwitten in de lengte en snij ze dan in fijne reepjes. Stoom ze al dente in 8 minuten.
  3. Haal het darmkanaal ondertussen uit de gamba’s, wentel ze even in maizena en bak ze 2 minuten in hete arachideolie. Laat uitlekken.
  4. Warm 3 eetlepels arachideolie op in een wok om de look en gember al roerend 1 minuut lang te fruiten. Voeg de paprika, zout en pilipili toe. Bak nog 5 minuten, al roerend. Voeg de gamba’s en pijpajuin toe en sauteer 2 minuten (omscheppen).
  5. Serveer meteen met de gekruide preispaghetti.
 

Wijntip

Mâcon-Lugny

Een typische chardonnay met zijn florale tonen en fruittoetsen (citrusvruchten, citroen). Deze droge witte wijn degusteer je jong op 8-10°C.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 458 kcal, Eiwit: 26.5 g, Vetstof: 23.7 g, Koolhydraten: 34.6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Krokante gamba’s met peper en zout en preilinten