Zoek een recept

 

Kriekensoep met rode wijn en gember

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • fleur de sel
  • luzerne
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 500 g noorderkrieken op siroop
  • peper van de molen
  • 15 cl rode wijn
  • 1 stuk gember van 2 cm
 

Bereiding

  1. Schil de gember en snij hem grof.
  2. Giet de krieken met hun sap in een kookpan. Doe daarbij de rode wijn, het blokje gevogeltebouillon en 75 cl water. Voeg er vervolgens de gember en de kaneel aan toe. Laat ongeveer 20 minuten koken.
  3. Haal dan de stukjes gember eruit en mix tot een gladde soep. Kruid bij met zout en peper. Dien heet op met enkele luzernescheuten als versiering.
 

Kooktip

Truc:
Deze heel originele soep zal uw gasten aangenaam verrassen. Om ze echt feestelijk te maken, kunt u er bij het opdienen enkele reepjes ganzenlever aan toevoegen. Smaakt ook heel lekker met een eenvoudig sneetje geroosterd desembrood.

De « plus » op voedingsgebied:
Deze soep is verrassend licht (zonder ganzenlever!) En de zuurtegraad bereidt de maag voor op de komst van meer. Het is ook een goede bron van antioxidanten.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 103 kcal, Eiwit: 1.6 g, Totale vetstoffen: 0.1 g, Koolhydraten: 24 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt