Zoek een recept

 

Kramiektoast met aardbeien en amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 sneetjes kramiekbrood
  • 250 g ricotta
  • 2 eetlepels griessuiker
  • 320 g aardbeien
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
 

Bereiding

  1. Neem de rooster uit de oven en verwarm de ovengrill.
  2. Rooster de sneetjes kramiek even in een broodrooster, leg ze op de ovenrooster en laat afkoelen.
  3. Prak, ondertussen, de ricotta samen met de suiker, met een vork. Voeg de in stukjes gesneden aardbeien toe en meng.
  4. Verdeel dit mengsel over het kramiekbrood en bestrooi met de amandelen.
  5. Laat enkele minuten bruinbakken onder de warme ovengrill.
  6. Dien lauw op.
 

Kooktip

  • In dit recept kan je gerust kramiek verwerken dat al wat oudbakken is.
  • Variant: Ook lekker met andere rode vruchten of met nectarines.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt