Zoek een recept

 

Krabtorentje met exotische vruchten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g ananassen
  • fleur de sel
  • 1 halve avocado
  • 1 halve mango
  • 400 g krabvlees
  • 1 limoen
  • 50 g papaja
  • peper van de molen
  • 50 g salade mesclun
  • 50 g watermeloen
 

Bereiding

  1. Snij de avocado's in de lengte in twee en verwijder de pit. Haal het vlees eruit met een lepeltje en doe het in een kom, samen met vier eetlepels water en het sap van een limoen. Mix tot een coulis. Doe er zout en peper op en zet opzij.
  2. Laat de krab zorgvuldig uitlekken en verwijder de eventuele stukjes kraakbeen. Doe in een kom.
  3. Schil de mango en snij hem in blokjes van ongeveer 5 mm zijde. Meng met de krab en doe er zout en peper bij.
  4. Maak een spiesje klaar met afwisselend bolletjes exotisch fruit die je lepelt uit de papaja, de ananas en de watermeloen.
  5. Schik op elk bord een portie krab die je vorm geeft met een uitsteekvorm. Leg daarop enkele blaadjes mesclun en leg het fruitspiesje erbij. Giet daarrond een scheutje avocadocoulis en dien heel koel op met volkorenbrood.
 

Kooktip

  • Om het gerecht nog exotischer te maken, kan je 5 cl rum toevoegen aan de krabtartaar.
  • Een gezond extraatje: Heel licht, vooral op het gebied van totale vetten en verzadigde vetzuren, en met een flinke dosis antioxidanten van de vruchten. Dit gerecht is bovendien een goede bron van calcium en vitamine C.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 128 kcal, Eiwit: 18.1 g, Totale vetstoffen: 2.9 g, Koolhydraten: 7.5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt