Zoek een recept

 

Koude sabayon met Marsala op frambozencoulis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g extra fijne griessuiker (Easy)
  • 6 eidooiers
  • 25 cl slagroom
  • 150 g frambozencoulis
  • 15 cl marsala wijn
  • cacaopoeder
 

Bereiding

  1. Zet een glazen of porseleinen slakom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
  2. Doe de eierdooiers en de suiker in een grote steelpan met dikke bodem en klop even. Zet de pan op een heel zacht vuur (of in bain-marie) en klop zonder ophouden met de mixer op de laagste snelheid: de eieren zullen stilaan in volume verdubbelen en schuimig worden. Giet er geleidelijk aan de Marsala bij en klop geruime tijd na elke toevoeging. Laat de sabayon vooral niet koken.
  3. Giet in een slakom en laat afkoelen.
  4. Klop de slagroom stevig op in de koude slakom en doe er de sabayon bovenop. Meng voorzichtig.
  5. Verdeel de frambozencoulis over 6 coupes en giet er de sabayon bovenop. Laat enkele uren in de koelkast rusten om een stevige en luchtige massa te verkrijgen.
  6. Bestrooi met cacaopoeder en dien koel op.
 

Kooktip

  • Schep met je lepel tot op de bodem van het glas om ten volle van de smaakcontrasten te genieten.
  • Variant: je kan de glazen versieren met frambozen of rode bessen en/of een andere zoete wijn (muskaatwijn, sauternes, enz.) gebruiken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Koude sabayon met Marsala op frambozencoulis