Zoek een recept

 

Kormalamsvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel gemalen koriander
  • 1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • een noot boter
  • een stukje verse geraspte gemberwortel
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen pili-pili
  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg (nettogewicht) mager lamsvlees (schouder)
  • peper en zout
  • 1 potje Bulgaarse yoghurt (125 g)
  • 2 uien
  • verse koriander
 

Bereiding

  1. Doe de gesneden uien, de geperste knoflookteentjes en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg 2 eetlepels water toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
  2. Snij het vlees in blokjes. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
  3. Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min. met 1 eetlepel olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min., voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
  4. Giet 20 cl water in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 uur 30 min. sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.
  6. Geef er basmatirijst en/of naanbrood bij.
 

Kooktip

  • Bereid dit kormagerecht op voorhand, laat volledig afkoelen en warm op voor het serveren. Het zal nog lekkerder zijn.
  • Variant: ook lekker met extra mager rundstoofvlees in plaats van lamsvlees.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt