Zoek een recept

 

Korma met amandelen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 5 eetlepels arachideolie
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • een mespunt gemalen kruidnagel
  • een noot boter
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 knoflooktenen
  • 0,5 koffielepel gemalen pili-pili
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper en zout
  • 2 uien
  • 1 koffielepel vers geraspte gember
  • verse koriander
  • 1.2 kg vlees naar keuze : filetblokjes van kalkoen, vetarm lamsvlees (schouder of bout) of extra mager rundstoofvlees
  • 1 yoghurt natuur (125 g)
 

Bereiding

  1. Snij het vlees indien nodig in blokjes. Smelt de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteerpan en bak de blokjes hierin aan alle kanten goudbruin.
  2. Doe de grofgehakte uien, de geperste knoflooktenen en de gember in de beker van de hakmolen. Voeg 2 eetlepels water toe en laat draaien tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een grote stoofpot met 3 eetlepels olie en bak 3 min. op een zacht vuur. Voeg de specerijen toe, meng 2 min. en voeg dan het vlees toe. Doe er de yoghurt bij, de tomaten en 20 cl water. Breng aan de kook, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen gedurende 1 u. 30’ (je moet het vlees kunnen uiteen halen met een vork).
  3. Breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op bestrooid met fijngehakte koriander en met geschaafde amandelen (die je vooraf gegrilld hebt in een antikleefpan zonder vetstof).
  4. Serveer met basmatirijst en in de oven opgewarmd naanbrood.
 

Kooktip

Aarzel niet om dit gerecht op voorhand (of zelfs een dag eerder) te bereiden, het zal nog beter smaken.