Zoek een recept

 

Koolvis in papillot met primeurgroenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5 biocitroen
  • 20 g boter
  • 8 jonge worteltjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 koolvisfilets van ongeveer 150 g, zonder vel
  • 1 bosje koriander
  • 8 nieuwe aardappelen, gekookt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • 50 pistachenoten, ongezouten
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 bosje radijzen
  • 40 cl visfumet
  • zout
 

Bereiding

  1. Hak de koriander, peterselieblaadjes, knoflookteentjes en pistachenoten fijn. Voeg peper, zout en de olijfolie toe. Meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Knip 4 stukken bakpapier, die 4 keer groter zijn dan de visfilets. Leg in het midden van elk stuk papier een visfilet. Kruid de vis met zout en peper. Voeg een vierde van het kruidenmengsel toe en leg er een schijfje citroen bovenop. Vouw de randen van het bakpapier naar binnen. Giet 10 cl visfumet bij elke vis en vouw het papier verder zodat de pakketjes goed gesloten worden. Leg de papillottes in een ruime ovenschaal en zet in de oven gedurende 15 minuten.
  4. Maak intussen de groenten schoon. Stoof ze, samen met de gekookte aardappelen, aan in de boter. Voeg 15 cl water, peper en zout toe en laat afgedekt nog even sudderen.
  5. Serveer de vispapillotten met de groenten en de aardappelen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 504 kcal, Eiwit: 36 g, Totale vetstoffen: 19.1 g, Koolhydraten: 47.1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt