Zoek een recept

 

Koninginnenhapjes met vis

Reserveer dit recept voor
personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 bladerdeeggebakjes
  • 40 g bloem
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 cl droge witte wijn
  • express bindmiddel voor witte sauzen (facultatief)
  • 4 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 kg « gemengde groenten » (diepgevroren groenten Delhaize)
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 12 grote roze garnalen
  • 500 g pangasiusfilets
  • 1 kg puree met mascarpone
  • 3 sjalotten
  • 25 cl verse room
  • 50 cl visfond
  • 500 g zalmfilet
  • zout
  • peper
We gaan ervan uit dat je ingrediënten zoals zout, peper, olie... al in je kast hebt staan. Daarom zitten ze niet bij in je reservatie. Je kan ze wel nog toevoegen voor je je reservatie afrondt.
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze in een stoofpot met de gesmolten boter. Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
  3. Bestrooi met bloem, meng 30 sec., voeg dan de visfond toe en de witte wijn. Meng met de garde en laat 10 min. op een heel zacht vuur sudderen.
  4. Snij ondertussen de dekseltjes uit de gebakjes, leg alles op de met bakpapier beklede ovenplaat en warm op in de oven. Snij de visfilets in kleine blokjes.
  5. Doe de room bij in de stoofpot (stop hier als je het gerecht op voorhand bereidt), breng opnieuw aan de kook en voeg de visblokjes toe. Laat 3 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg het citroensap toe en de bieslook. Naar eigen smaak kan je de saus nog wat dikker maken met het bindmiddel. Doe er de grijze garnalen bij en neem meteen van het vuur. Breng op smaak.
  6. Verwarm de dikke garnalen tussen 2 borden in de microgolfoven (1 min op 800 W).
  7. Vul de bladerdeeggebakjes ondertussen met de visbereiding. Voeg een garnaal toe en serveer meteen met een groentebundeltje en de puree met mascarpone.
 

Kooktip

Laat de vis niet langer koken, want dan kan hij uiteenvallen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt