Zoek een recept

 

Konijnenterrine met mangochutney

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd
  • enkele peperkorrels
  • 20 g gelatine (in water geweekt)
  • 1.5 l kippenbouillon (water + bouillon)
  • 300 g knolselders
  • 1 konijn
  • laurierblad
  • 1 teentje look
  • 1 potje mangochutney
  • 1 eetlepel olie
  • 1 selder
  • tijm
  • 1 ui
  • 2 wortelen
 

Bereiding

  1. Snij 1 wortel, de ui en de selder fijn en fruit ze in olie. Voeg het konijn toe en giet er de kippenbouillon bij. Doe dan de look, tijm, laurier en geplette peperkorrels in de kookpot. Laat deze bereiding zo’n 30 minuten sudderen.
  2. Zeef de bouillon en kook hem in tot 1 liter. Voeg de geweekte gelatine toe aan de bouillon en laat een beetje afkoelen.
  3. Haal het vlees van het bot. Snij 1 wortel en de knolselder extra fijn. Doe de groenten, bieslook en het konijnenvlees in een terrine en dompel ze onder in bouillon. Laat zo’n acht uur afkoelen en opstijven (onder een gewicht) in de koelkast.
  4. Ontvorm de terrine en snij ze in plakken. Serveer met mangochutney.
 

Kooktip

proef deze overheerlijke terrine met een slaatje van verse kruiden – dragon, bieslook, kervel –, spinazie en groene sla.

 

Wijntip

Jordan Syrah

In deze rode wijn ontdek je aroma’s van zwart fruit (blauwe pruim), een goed versmolten houttoets en rijpe tannines.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 348 kcal, Eiwit: 25,9 g, Vetstof: 18,1 g, Koolhydraten: 20,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt