Zoek een recept

 

Konijnenbouten met amandelen en druiven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 konijnenbouten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel komijn
  • 80 g gepelde amandelen
  • 3 wortelen
  • 2 tomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 2 stengels groene selder
  • 4 eetlepels gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 19 cl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 150 g blonde rozijnen
  • zout, peper
  • 1 nootje boter
  • 20 cl water
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie en de boter in een grote, diepe pan en bak er de konijnenbouten aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
  2. Neem ze eruit en fruit in dezelfde pan de gehakte ui 2 min. op zacht vuur. Bestrooi met komijn, meng, leg er dan de konijnenbouten bovenop.
  3. Voeg de in schijfjes gesneden wortelen toe, de tomaten (gepeld, ontpit en in stukken gesneden), evenals de fijngesneden selder en de grofgehakte amandelen. Doe er de gevogeltefond bij en het water. Dek af en laat 40 min. op zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de stooftijd om.
  4. Doe er de rozijnen en honing bij en laat nog 10 min. zonder deksel verder garen.
  5. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met koriander en de fijngesneden uitjes.
  6. Serveer warm met aardappelpuree.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt