Zoek een recept

 

Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 wild konijn in stukken
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 20 cl droge witte wijn
  • 50 g droog geroosterde pijnboompitten
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje look
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 nootje boter
  • gehakte bladpeterselie
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Laat de stukken konijn op een fel vuur aan alle kanten bruinen in een braadpan met de boter en de olie; kruid. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in op een zacht vuur. Doe er na 5 min. het geperste teentje look en de tijm bij. Meng 2 min., leg dan de stukken konijn opnieuw in de braadpan. Giet de azijn en de witte wijn erbij, zet het deksel erop en laat 40 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  2. Neem het konijn uit de pan, giet de saus in een kommetje en mix. Giet ze opnieuw in de braadpan, doe het bindmiddel erbij en breng aan de kook. Doe de stukken konijn en de peterselie erbij; laat nog 2 min. sudderen.
  3. Bestrooi met de pijnboompitten en dien heel warm op met verse deegwaren en een groene groente.
  • Home
  • Recepten
  • Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten