Zoek een recept

 

Konijn met mosterd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 soeplepels arachide-olie
  • 40 g boter
  • 25 cl droge witte wijn (type Muscadet)
  • 3 koffielepels mignonnettepeper
  • 1 panklaar konijn (± 1,5 kg in 12 stukken) of 4 mooie bouten
  • 6 soeplepels sterke mosterd
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 20 cl verse room
  • zout
 

Bereiding

  1. Smeer de stukken konijn in met boter en vervolgens met mosterd en bestrooi ze met de grof gemalen peper. Bak ze 5 minuten aan alle kanten goudbruin in de hete olie.
  2. Giet beetje bij beetje de wijn in de stoofpan, doe zout bij, dek af en laat 1 uur op zacht vuur stoven, waarbij je regelmatig het vlees draait.
  3. Houd het vlees na verloop van deze tijd warm en kook de bakjus tot de helft in.
  4. Zeef het geheel en voeg vervolgens de room toe, ga na of het voldoende gekruid is en kook opnieuw met een derde in: de saus moet goed dik zijn.
  5. Snij de basilicumblaadjes fijn.
  6. Overgiet de stukken konijn met warme saus, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.