Zoek een recept

 

Koekjes van verse zalm met roze parels

Ingrediënten voor 15 stuks

  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels Bulgaarse natuuryoghurt
  • 1 ei
  • 125 g verse zalm
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 0,5 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een beetje zure room
  • 0,5 potje zalmeitje
  • peper en zout
  • bieslook voor de afwerking
 

Bereiding

  1. Klop de bloem, de yoghurt en het ei met de garde tot een gladde deeg.
  2. Hak de zalm met een mes in heel kleine blokjes. Voeg ze toe aan het deeg, evenals de fijngesneden lente-uitjes, de gehakte bieslook, de citroenschil, peper en zout. Meng goed.
  3. Verwarm de olie in een pan met antikleeflaag en strijk ze uit met een keukenkwastje. Schep er hoopjes deeg in met behulp van 2 koffielepels (een om het deeg nemen, de andere om het deeg in de pan te doen glijden). Vorm de koekjes. Bak ze aan weerskanten bruin op zacht vuur. Leg ze op een bord.
  4. Warm de koekjes net voor het serveren even op in de microgolfoven (ze moeten lauw zijn) en beleg ze met een beetje zure room. Kruid met peper, voeg enkele zalmeitjes toe en werk af met een stukje bieslook.
 

Kooktip

Het beste resultaat krijg je door de zalm fijn te hakken met een mes, zeker niet in de hakmolen. Je zal niet hetzelfde resultaat bekomen.