Zoek een recept

 

Knapperige taartjes met salsa van garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 avocado
  • 30 g boter
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • 1 grote tomaat
  • 150 g kleine roze garnalen
  • 1 stuk limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 0,25 rode ui
  • 0,5 rood Spaans pepertje
 

Bereiding

  1. Snipper de ui en de chilipeper heel fijn. Snij de ontpitte tomaat en de avocado in kleine blokjes. Doe alles in een kom en voeg, naar eigen smaak, limoensap toe. Doe er de olie bij, de koriander en de grof gehakte garnalen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Laat de boter smelten.
  3. Smeer 1 vel brickdeeg in met gesmolten boter, snij in 4 en neem een taartvormpje. Leg er de 4 stukken in, verschuif ze zodat ze de vorm helemaal bedekken. Druk goed aan. Maak zo 4 taartbodempjes en bak ze in 10 min. bruin in de oven. Haal uit de vormpjes en laat op een taartrooster afkoelen.
  4. Leg de bodempjes, net voor het serveren, op de borden en beleg ze met de garnalensalsa. Werk af met verse koriander en serveer meteen.
 

Kooktip

Je kan elk taartje ook versieren met een grote, hele garnaal van het type gamba.