Zoek een recept

 

Kleine tutti frutti-clafoutis

Ingrediënten voor 4 personen

  • een noot boter
  • een snuifje zout
  • 4 eieren + 1 eierdooier
  • 500 g fruit naar keuze (nettogewicht)
  • 35 g gemalen amandelen
  • 140 g griessuiker
  • 20 cl lichte verse room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Ontpit het fruit en/of snij in stukken.
  3. Beboter 8 soufflékommetjes en verdeel het fruit erover.
  4. Doe suiker en gemalen amandelen in een kom. Voeg 3 eieren toe, meng goed met de garde, voeg het vierde ei en de eierdooier toe, de room en een snuifje zout. Giet over het fruit en bak 30 min. in de oven.
  5. Dien lauw of koud op.
 

Kooktip

Behalve appels en peren zijn alle fruitsoorten (alleen of gemengd) geschikt voor deze bereiding.

Variatie: Je kan een zakje vanillesuiker bij de eierroom doen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt