Zoek een recept

 

Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • een noot boter
  • een snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 3 eieren 365
  • 5 eetlepels griessuiker "365"
  • 3 niet te rijpe peren « 365 » (600 g)
  • 20 cl verse room « 365 »
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Schil en snij de peren in blokjes. Smelt de boter in een antikleefpan en doe er de peren in. Bestrooi met 4 eetlepels suiker en laat stoven op vrij hoog vuur tot ze gaar en gekarameliseerd zijn. Bestrooi eventueel met kaneel of gember.
  3. Klop de eieren los met 10 cl room en 1 eetlepel suiker. Doe er de peren bij en meng. Smeer de boorden van 4 taartvormpjes met antikleefbodem lichtjes in met boter en leg een schijfje bakpapier op de bodem van elk vormpje. Verdeel het eiermengsel over de vormpjes en laat ze 15 min in de oven bakken. Laat afkoelen.
  4. Breng 10 cl room in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min rusten. Roer met de klopper.
  5. Haal de tortilla’s uit de vormpjes en serveer ze lauw met de lauwe
  6. chocoladesaus.
 

Kooktip

De gaartijd van de peren hangt af van de soort en de rijpheid. Indien nodig, kan je ze eruit nemen met een schuimspaan en het kookvocht laten inkoken op hevig vuur.

  • Home
  • Recepten
  • Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus