Zoek een recept

 

Kleine terinnes van ricotta met olijven en citroen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 bosje basilicum
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 60 g groene en zwarte ontpitte olijven, in schijfjes
  • olie of boter voor de vormpjes
  • peper en zout
  • 500 g ricottakaas
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Prak de ricotta met een vork en meng met het ei. Klop met de garde tot een glad mengsel. Voeg de fijngehakte schijfjes olijven toe, de fijngesneden basilicum en 2 koffielepels geraspte citroenschil. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet 6 vormen van een muffinblik in en verdeel er de bereiding over. Bak 25 tot 30 min. in de oven. Laat volledig afkoelen.
  4. Neem uit de vorm en dien koel op met een rucolaslaatje.
 

Kooktip

Om de terrines gemakkelijk uit de vormpjes te kunnen halen, leg je een schijfje bakpapier op de bodem van elke vorm.

Variant: Vervang de olijven door halfzongedroogde tomaten in olie.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Kleine terinnes van ricotta met olijven en citroen