Zoek een recept

 

Kleine kipterrines met kerrie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel arachideolie
  • een noot boter
  • een pot mangochutney als bijgerecht
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie of koriander
  • 2 afgestreken koffielepels kerriepoeder
  • 400 g kipfilet
  • peper en zout
  • 50 g rozijnen
  • 1 ui
  • 20 cl verse room
  • 0,5 vetarm kippenbouillonblokje
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de rozijnen in een kom en zet ze onder kokend water.
  3. Bak de fijngesneden ui op zacht vuur in een kleine pan met de olie, dek af en laat 5 min. fruiten.
  4. Snij, ondertussen, de kipfilets in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Los het half bouillonblokje op in 15 cl warm water en giet op de kip. Voeg de eieren, de room en het kerriepoeder toe, pureer tot een gladde massa. Voeg de peterselie of koriander toe, de ui en de uitgelekte rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Smeer de vormen van een muffinblik lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Bak 15 min. in de oven.
  6. Laat volledig afkoelen.
  7. Dien koud op met de mangochutney en een slaatje.
 

Kooktip

Leg aluminiumpapier op de ovenplaat en plaats hierop het muffinblik, want de bereiding rijst en kan lekken tijdens het garen. Het papier vangt dit op.

Variant: Vervang de rozijnen door zachte, gedroogde abrikozen in kleine blokjes gesneden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt