Zoek een recept

 

Kleine flans van witloof met grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 20 cl lichte, verse room
  • 0,5 eetlepel olie
  • peper en zout
  • 1 witloofstronk (125 g)
 

Bereiding

  1. Snipper het witloof heel fijn en bak het aan in de olie in een kleine pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof 5 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Klop de eieren los met de room, voeg de grijze garnalen toe, de bieslook en het witloof. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  4. Smeer 6 kleine soufflékommetjes lichtjes in met boter, zet ze in een ovenschaal en verdeel er  de eierbereiding over. Giet warm water in de schaal tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en bak ze gedurende 15 min. in de oven.
  5. Serveer lauw bij het aperitief (je kan ze opwarmen in de microgolfoven).
 

Kooktip

Je kan de flans versieren met ongepelde, grijze garnalen.

  • Home
  • Recepten
  • Kleine flans van witloof met grijze garnalen