Zoek een recept

 

Kleine flans met grijze garnalen

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 6 stengels bieslook
  • 3 eieren
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kleine tomaat
  • 4 lente-uitjes
  • 20 cl verse lichte room
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Meng de grijze garnalen met de fijngesneden uitjes en verdeel over de 6 glaasjes.
  3. Giet hierover de losgeklopte eieren met de room, peper en een beetje zout. Roer even.
  4. Plaats de glaasjes in een ovenschaal, voor de helft gevuld met warm water en laat het eimengsel 30 min. stollen in de oven. Laat even afkoelen.
  5. Ontpit de tomaat, snij in kleine blokjes, verdeel over de glaasjes en versier met bieslook. Dien dadelijk op.
 

Kooktip

Maak deze flans op voorhand klaar en warm op in de microgolfoven.