Zoek een recept

 

Kleine crumbles met tomaten en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g bloem
  • 2 bollen mozzarella di buffala (2 x 125 g)
  • handvol basilicumblaadjes
  • 70 g heel koude boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 700 g tomaten
 

Bereiding

  1. Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan.
  2. Pel ze, halveer ze horizontaal en ontpit ze. Snij ze in grote blokjes en bestrooi ze rijkelijk met zout. Leg ze in een vergiet en laat ze 15 min. uitlekken.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  4. Doe de bloem in een grote kom, voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, de olijfolie, peper en zout.
  5. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel.
  6. Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel ze over 4 kleine ovenschotels.
  7. Doe er de uitgelekte en met keukenpapier droog gedepte tomaten bij, kruid met peper en bedek met de kruimels.
  8. Bestrooi met de pijnboompitten. Zet 25 min. in de oven.
  9. Bestrooi met het fijngehakte basilicum en serveer meteen als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of vis.
 

Kooktip

Aan het crumbledeeg kan je 2 eetlepels geraspte parmezaan toevoegen.