Zoek een recept

 

Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel bloem
  • een noot boter
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen (2 schaaltjes)
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 1 knoflookteentje
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Borstel de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof, voeg het geperste knoflookteentje toe. Bak op vrij hoog vuur in de olie in een braadpan tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
  3. Meng, met behulp van de garde, de bloem met 1 ei, voeg de 2 overige eieren toe, de parmezaan, de room en de peterselie. Meng, voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 met boter ingesmeerde soufflékommetjes.
  4. Bak 20 min. in de oven.
  5. Serveer warm als voorgerecht met een salade met rucola of als bijgerecht bij steak, wild, enz.
 

Kooktip

Om er miniquiches van te maken, doe je deze bereiding in met bakpapier beklede taartvormpjes die je 20 min. in de oven bakt.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan