Zoek een recept

 

Kleine cheesecake met citroen en speculaas

Ingrediënten voor 8 personen

  • 40 g boter
  • 2 citroenen
  • 5 eieren
  • 150 g griessuiker
  • 500 g ricotta
  • 140 g Speculaas
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Verbrokkel de speculaas tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe, meng goed en verdeel over 8 soufflékommetjes. Druk goed aan zodat je een stevige bodem bekomt.
  3. Rasp de schil van de citroenen fijn en pers het sap uit de citroenen. Doe alles in een kom en voeg de eieren toe, de suiker en de ricotta. Meng met de garde tot een gladde room. Verdeel over de kommetjes en bak 30 min. in de oven.
  4. Laat de cheesecakes volledig afkoelen, dek ze af en zet ze enkele uren in de koelkast.
  5. Serveer koel in de kommetjes.
 

Kooktip

Variant: Vervang de 2 citroenen door 3 limoenen.