Zoek een recept

 

Kleine beignets met confituur

Ingrediënten voor 36 stuks

  • 35 g boter
  • 200 g confituur (naar keuze)
  • 1 ei
  • 20 g griessuiker
  • 4 cl melk
  • 165 g tarwebloem voor fijngebak
  • 18 g verse gist
  • 0,5 koffielepel zout
 

Bereiding

  1. Los de gist op in de lauwe melk, meng goed.
  2. Meng de bloem, het zout en de suiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de gesmolten boter in, de melk met de gist en het losgeklopte ei. Meng goed met een soepele spatel tot een glad en enigszins kleverig deeg. Dek het beslag af met een doek en laat gedurende 1 u. op een warme plaats rijzen.
  3. Bestrooi je handen met bloem en bewerk het deeg even. Maak kleine balletjes, leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad en laat er wat ruimte tussen. Laat nog 30 min. rusten.
  4. Neem het mandje uit de frituurpan en verwarm de olie tot 180°C.
  5. Dompel een schuimspaan in de hete olie, neem de schuimspaan er terug uit en leg er 3 of 4 deegballetjes op. Dompel alles in de olie en neem de lepel er voorzichtig uit. Laat 6 à 10 beignets tegelijk bakken, afhankelijk van de grootte van de frituurpan, Keer ze tijdens het bakken regelmatig om zodat ze rondom goudbruin gebakken zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen.
  6. Mix de confituur en verwarm in een grote steelpan. Hou de vloeibare confituur op temperatuur en dompel er telkens enkele beignets in. Neem ze er met een vork uit en laat ze afkoelen.
  7. Serveer op kampertemperatuur.
 

Kooktip

Geef het beslag extra smaak met kaneel of oranjebloesemwater.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt