Zoek een recept

 

Kippenhapjes met gember

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 g kipfilet
  • arachideolie om te frituren
  • 840 g "Wokmix” groenten met sluimererwten
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel griessuiker
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 limoen
  • 50 g maïszetmeel
  • 2 eetlepels saké
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 afgestreken eetlepel verse geraspte gember
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Doe de sojasaus, saké, suiker en gember in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden kip toe, meng, dek af en laat rusten.
  2. Splits ondertussen de broccoli (van de wokmix) op in kleinere roosjes. Laat alle groenten 2 min. garen in kokend water. Giet af en spoel goed onder koud water. Doe de groenten in een kom en voeg zonnebloem- en sesamolie toe, rijstazijn, peper, zout, gehakte koriander en de in heel fijne halve schijfjes gesneden limoen. Meng goed.
  3. Verwarm de olie tot 180°C. Laat de blokjes kip uitlekken, wentel ze in het maïszetmeel en schud er het overtollige meel af. Frituur ze in 2 of 3 keer tot ze goudbruin en van binnen goed gebakken zijn.
  4. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met de salade. Serveer ze eventueel met kommetjes sojasaus en sweetened chili sauce.
 

Kooktip

Als de kippenblokjes te groot zijn en van binnen nog niet gaar, zet ze dan nog 5 min. in de oven op 180°C.