Zoek een recept

 

Kipfilets met look en verse tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 à 4 knoflooktenen
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 dikke kipfilets
  • 4 dikke tomaten
  • een noot boter
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 kruidentuil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 3 sjalotten
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
 

Bereiding

  1. Smelt de boter en de olijfolie in een sauteerpan. Bak er de kipfilets aan beide kanten goudbruin in op middelhoog vuur. Neem ze eruit en  fruit er dan de fijngesnipperde sjalotten in op zacht vuur.
  2. Pel, ondertussen, de tomaten, verwijder de pitten en snij in blokjes.
  3. Doe de geperste knoflooktenen bij in de pan, roer 1 min. en bestrooi met bloem. Meng 1 min. en giet er geleidelijk aan 40 cl warm water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, de kruidentuil, de tomatenblokjes en de kipfilets. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Breng op smaak met peper en zout en voeg het fijngehakte basilicum toe.
  5. Dien meteen op. Geef er verse pasta bij of gewoonweg brood.
 

Kooktip

Snij dikke kipfilets, voor je ze bakt, overlangs in 2.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt