Zoek een recept

 

Kipburgers

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ei
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 6 hamburgerbroodjes
  • 500 g kipfilet
  • 1 knoflookteentje
  • 60 g paneermeel
  • peper en zout
  • sla, rauwkost en saus naar keuze
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Snij de kipfilets in kleine stukken, doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het ei toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, peper en zout. Laat mixen tot een glad mengsel.
  3. Doe het mengsel in een schotel, voeg de bieslook en het paneermeel toe en kneed goed (met de handen, da’s gemakkelijker). Verdeel de bereiding in 6.
  4. Smeer de olie uit in een grote braadpan, maar zet de pan nog niet op het vuur.  Maak je handen nat met koud water en rol 6 dikke balletjes van de gehaktbereiding. Leg ze in de pan en druk ze plat.
  5. Bak ze ongeveer 10 min. op zacht vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  6. Verwarm, ondertussen, de broodjes en snij de tomaten en de komkommers in schijfjes, de sla in stukjes, enz.
  7. Serveer alles apart zodat elkeen zelf naar eigen smaak z’n hamburger kan samenstellen. Vergeet de sauzen niet!
 

Kooktip

Kip moet goed doorbakken zijn. Daarom bakken we de burgers op zacht vuur, anders zouden ze verbranden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt