Zoek een recept

 

Kip Tikka

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 citroen
  • enkele druppels rode voedingskleurstof
  • 500 g kipfilet
  • 1 stuk knoflook
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 30 cl magere yoghurt
  • 1 koffielepel pimentpoeder
  • 2 uien
  • 1 schijfje verse gember
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Snij de kipfilets in grove blokjes. Pel een ui en hak grof. Pel de gember en hak fijn. Doe alles in een kom en mix tot een gladde pasta.
  2. Voeg de kruiden, de yoghurt en het citroensap toe. Mix tot een gladde bereiding. Voeg tot slot enkele druppels rode kleurstof toe. Mix tot een homogeen geheel.
  3. Giet deze saus over de kip en roer goed, zodat het vlees doordrenkt is met het mengsel. Laat 3 u. marineren.
  4. Pel de laatste ui en hak fijn. Laat fruiten in een braadpan met 1 eetlepel olie.
  5. Leg er vervolgens de stukken kip in en laat een twintigtal minuten sudderen. Roer regelmatig, zodat het geheel niet aanbakt.
  6. Dien warm op met rijst en enkele schijfjes ui als versiering. Kan ook worden geserveerd met een groene salade.
 

Kooktip

Dit is een zachte bereiding. Je kan bij dit gerecht ook steeds een pikante chutney serveren.

Een gerecht met saus waarbij zacht en licht hand in hand gaan, met minder dan 5 % vet per portie. Met de rijst erbij krijg je een maaltijd die een uitstekende bron van energie vormt.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 360 kcal, Eiwit: 35,5 g, Totale vetstoffen: 4,7 g, Koolhydraten: 43 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt