Zoek een recept

 

Maaltijdsoep met kip op Indische wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g fijne plakjes geroosterde kipfilet Indiaas gekruid
  • 25 cl kokosmelk
  • 250 g aardappelen
  • 1 dikke wortel
  • 3 stengels groene selder
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • gehakte verse koriander
  • peper en zout
  • 1 l water
 

Bereiding

  1. Snij de geschilde wortel en aardappelen in kleine blokjes. Snij de selderstengels in ringetjes. Doe alles in een stoofpot, voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. zacht koken.
  2. Hak de plakjes kipfilet in grove stukken en voeg ze toe aan de stoofpot, evenals de kokosmelk en laat nog 5 min. sudderen.
  3. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met gehakte koriander en serveer warm met geroosterd naanbrood.
 

Kooktip

Je kan de kokosmelk door Bulgaarse yoghurt vervangen, voeg die dan op het einde van de kooktijd toe en laat de soep niet meer koken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt