Zoek een recept

 

Kip met gember, paksoi en wilde rijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 kleine kipfilets
  • 3 lente-uien
  • 1 paksoi
  • peper
  • 60 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 240 ml sojasaus
  • 2 theelepels verse geraspte gember
  • 0.5 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 350 ml water
  • zout
 

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook met de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, vijfkruidenpoeder, gember en de grof gehakte lente-uien. Laat dan 5 minuten pruttelen.
  2. Pocheer de kip 5 à 10 minuten (zonder dat ze kookt). Haal de kip eruit en laat het kookvocht inkoken met honing.
  3. Snij de paksoi in grote stukken en stoof ze kort in olijfolie.
  4. Voeg de kip en de paksoi toe en werk af met een paar druppels sesamolie.
 

Kooktip

Serveer wilde rijst bij dit gerecht.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 196 kcal, Eiwit: 11,4 g, Vetstof: 3,6 g, Koolhydraten: 29,6 g