Zoek een recept

 

Kip met dille (Piu cu Smantana)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 nootje boter
  • peper en zout
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 cl lichte, verse room
 

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de filets 2 min. aan elke kant op hoog vuur. Zet apart.
  2. Fruit, in dezelfde pan, de fijngehakte uien gedurende 5 min. Voeg de geperste lookteentjes toe, roer 2 min., doe er dan de room bij, meng.
  3. Leg de kipfilets in de saus, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
  4. Voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Dien warm op met een salade. Serveer met in de oven gebakken aardappelen, besprenkeld met een beetje olijfolie en bestrooid met fleur de sel.