Zoek een recept

 

Keftedes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 1 of 2 takjes munt
  • 1 afgestreken koffielepel gedroogde oregano
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn
  • 1 citroen
  • een beetje melk
  • 1 ei
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 peper en zout
  • 600 g runds- of lamsgehakt
  • 2 sneetjes « standaard » brood
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 ui
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Week het brood in een bord met melk, knijp het met de handen uit en doe het in de beker van de hakmolen. Voeg de fijngesnipperde ui toe, het ei, de peterselie- en muntblaadjes, de komijn, de oregano, de kaneel, peper en zout. Mix tot een gladde massa.
  3. Doe het vlees in een kom, voeg het gemalen mengsel toe en de fijngeraspte citroenschil. Kneed tot een homogeen mengsel en breng op smaak met peper en zout. Maak balletjes die je één voor één op de met bakpapier beklede ovenplaat legt.
  4. Bak 15 tot 20 min. in de oven.
  5. Leg de balletjes op een schotel en bedruip met citroensap (hoeveelheid naar eigen smaak).
  6. Dien warm of koud op, bij het aperitief, als mezzegerecht (met tzatziki) of als hoofdgerecht met rauwkost en een aardappelsalade.
 

Kooktip

Kan ook met varkens/kalfsgehakt zonder kruiden.

In tegenstelling tot het bakken in de pan, bekom je door de bakmethode in de oven minder vettige en mooie ronde balletjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt