Zoek een recept

 

Kefta’s snel gemaakt

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 200 g merguez
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
  • 500 g rundergehakt niet bereid
  • 1 ui
  • 3 eetlepels verse fijngehakte koriander
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op zacht vuur gedurende 5 min.
  3. Snij ondertussen de merguez open en doe de vulling in een schaal. Voeg het rundergehakt toe, de koriander (of munt), de ras-el-hanout, peper en zout. Doe er ook de ui bij en meng tot een homogene massa. Verdeel de bereiding in 16 en maak er worsten van.
  4. Leg de kefta’s op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet ze 8 min. in de oven. Laat afkoelen en steek ze per 2 op spiesen.
  5. Smeer de kefta’s lichtjes in met olijfolie en gril ze 5 min. op de barbecue.
  6. Serveer met taboulé, rauwkost en yoghurtsaus (tzatziki of andere).
 

Kooktip

Je kan het rundergehakt vervangen door lamsgehakt.

 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt