Zoek een recept

 

Kedgeree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 noot boter
  • 0,5 zakje court-bouillon van vis in poedervorm
  • 1 l water
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 200 g gerookte Schotse zalm
  • 5 hardgekookte eieren
  • 0,5 eetlepel zachte kerrie
  • 250 g langkorrelrijst
  • 300 g Schotse zalmfilet
  • 20 cl lichte verse room
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Bereid de rijst in gezouten kokend water.
  2. Laat het stuk verse zalm 8 min. garen in de zacht kokende court-bouillon (zie bereidingswijze op de verpakking).
  3. Pel en halveer ondertussen 4 hardgekookte eieren. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Plet de dooiers met een vork, hak de eiwitten fijn. Pel en snij het resterende ei in partjes.
  4. Verkruimel de gekookte zalm in grove stukken en hak de gerookte zalm. Bak ze 2 min. in een noot boter in een sauteuse op zacht vuur.
  5. Meng er de gehakte eiwitten, de rijst, de room, de peterselie, de specerijen, zout en peper onder. Verwarm het geheel 5 min. op een zacht vuur.
  6. Serveer in kommetjes of diepe borden, bestrooi met de geplette eigelen en werk af met de partjes hardgekookt ei.
 

Kooktip

Dit typisch Schotse recept (uit de 19e eeuw) herinnert, dankzij het vleugje specerijen (kerrie enz.), aan de invloed van de koloniën op de culinaire tradities van het Verenigd Koninkrijk. Het wordt traditioneel bereid met gerookte schelvis, een hoofdproduct van de streek, maar het kan ook gemaakt worden met zalm.

Onze koffietip: Espresso vacuüm.

Onze theetip: Bio-Earl Grey Tea.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt