Zoek een recept

 

Kaviaar van bospaddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 takjes bladpeterselie
  • 250 g boschampignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 g Parijse champignons
  • peper en zout
  • 2 sjalotten
 

Bereiding

  1. Borstel de paddenstoelen en champignons schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof en doe ze in een braadpan met 2 eetlepels olie. Voeg het citroensap toe en de gesnipperde sjalotten. Bak ze op vrij hoog vuur tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
  2. Doe de bereiding in de beker van de hakmolen, voeg de peterselieblaadjes toe, 4 eetlepels olie, peper en zout. Laat draaien tot een gladde kaviaar.
  3. Serveer lauw of koud. Heerlijk bij het aperitief op toasten, bij ganzenlever en pasta, als dipsausje, enz.
 

Kooktip

Wijzig de verhoudingen 50/50 niet voor een goed evenwicht van de smaken: een kaviaar alleen op basis van bospaddenstoelen zou een te intense smaak hebben