Zoek een recept

 

Kalkoenspiesjes, salade van kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 600 g kalkoenfilet in blokjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 4 lente-uitjes
  • 0,5 Romeinse sla
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • 4 tomaten
  • 2 citroenen
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Marinade: meng in een grote kom het sap van 1 citroen, de fijngesneden look, de oregano, peper en zout. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de blokjes kalkoenfilet toe. Meng, dek af en zet 30 min. in de koelkast.
  2. Steek de blokjes kalkoenfilet op brochettestokjes, verwijder de stukjes look. Laat de brochettes op de barbecue of in een grillpan roosteren. Zorg dat het vlees binnenin ook goed gebakken is.
  3. Meng ondertussen in een slakom de uitgelekte en onder koud water gespoelde kikkererwten, de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten en de in reepjes gesneden Romeinse sla. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe, 4 eetlepels citroensap, de fijngesnipperde uitjes en de peterselie. Meng goed.
  4. Serveer de brochettes met de salade en brood.