Zoek een recept

 

Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 g kalkoenhaasjes (4 kleine of 2 grote gehalveerd)
  • 12 sneden ontbijtspek
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 150 g verse kaas van het Chevridou-type
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. nij 3 sneden spek in 2 en leg ze, op een snijplank, naast elkaar in de vorm van een rechthoek.
  3. Leg een takje rozemarijn dwars in het midden.
  4. Leg er een kalkoenhaasje op, kruid met peper en zout, vouw het spek over het kalkoenhaasje.
  5. Maak zo 4 pakketjes en leg ze (met het rozemarijntakje naar boven) in een ovenschaal, lichtjes ingesmeerd met olie. Laat 30 min. in de oven bakken.
  6. Wanneer het vlees bijna klaar is, prak dan de verse kaas met een vork met 10 cl water in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook en meng.
  7. Neem de pakketjes uit de ovenschaal, verwijder het braadvet en giet er de saus in. Roer het aanbaksel los en breng op smaak.
  8. Serveer de kalkoenpakketjes meteen met de saus. Bestrooi met gehakte bieslook en dien op met verse deegwaren en enkele gebakken appelschijfjes en/of prinsessenbonen.
 

Kooktip

Je kan alles op voorhand bereiden en het vlees met de saus opwarmen in een diepe pan met deksel.

  • Home
  • Recepten
  • Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas