Zoek een recept

 

Kalkoengebraad met picklessaus

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 noot boter
  • 35 cl cider brut
  • 1,2 kg filetgebraad van kalkoen
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels pickles
  • 1 ui
  • 4 blaadjes verse salie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • zout, peper van de molen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bind het kalkoengebraad op met keukentouw. Verwarm de olie en de boter in een sauteuse en bak er het gebraad aan alle kanten mooi bruin in, kruid met peper en zout.
  3. Snipper ondertussen de ui fijn, snij de geschilde appel in blokjes en pers het lookteentje.
  4. Leg het gebraad in een ovenschaal. Fruit de ui, de appel en de look 2 min. in de sauteuse op middelhoog vuur, voeg dan 25 cl cider toe, de pickles, de honing en de gehakte salie. Laat 2 min. sudderen, giet dan alles over het gebraad.
  5. Zet de ovenschaal 50 min. in de oven, draai het gebraad halverwege de baktijd om en bedruip het dan met de resterende cider.
  6. Snij het gebraad in plakken. Dien warm op met de saus, serveer met wortelstoemp.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt