Zoek een recept

 

Kalkoenburgers met portobellochampignons

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 1 ei, hardgekookt
  • 500 g kalkoenfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • olijfolie
  • 4 portobellochampignons
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • 40 g verse bladspinazie
  • 1 potje verse rode pesto (koeltoog)
  • 4 witte bagnatbroodjes
  • 1 potje yoghurt
  • zout en zwarte peper
  • 4 plakjes Zwitserse gruyèrekaas
 

Bereiding

  1. Prak het hardgekookt ei fijn met een vork. Vermeng met de yoghurt, 1 eetlepel mosterd, peper en zout.
  2. Maal de kalkoenfilet in de keukenmachine met de knoflook, het basilicum, peper en zout. Vorm 4 hamburgers van het mengsel. Bak ze aan beide kanten in een pan met een likje olijfolie. Houd warm.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon en kwast ze in met 1 eetlepel olijfolie. Rooster ze aan beide kanten, kruid met peper en zout.
  4. Halveer de broodjes en rooster ze knapperig.
  5. Bestrijk deze met de yoghurtsaus, beleg met spinazie en 1 eetlepel rode pesto. Leg er een warme kalkoenburger op en daarop een paddenstoel en een sneetje gruyèrekaas. Dek af met de tweede helft van de broodjes en serveer.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt