Zoek een recept

 

Kalkoen gevuld met gedroogde vruchten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 x 30 g gedroogde vruchten
    (naar keuze: gele rozijnen, hazelnoten, walnoten, amandelen, pijnboompitten of andere)
  • arachideolie
  • 50 g boter
  • 10 cl droge witte wijn
  • 10 cl gevogeltefond
  • 1 (kleine) kalkoen, klaar om gevuld te worden
  • 1 kleine peer, geschild en in blokjes
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 2 potjes kwark (type petit suisse)
  • 3 ontpitte dadels
  • 1 koffielepel vierkruidenmengeling
  • zout, zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Hak en verbrijzel de gedroogde vruchten.
  2. Meng alle ingrediënten van de vulling. Vul er de kalkoen mee en druk lichtjes aan. Naai de opening dicht met keukengaren.
  3. Leg de kalkoen in de braadslee, overgiet met olie en kruid met peper en zout.
  4. Laat 20 min. bakken in een warme oven (210° C – stand 7).
  5. Leg er stukjes boter omheen.
  6. Laat goudbruin kleuren en deglaceer vervolgens het braadvocht met de wijn, de fond en 10 cl water.
  7. Bedek de kalkoen met aluminiumfolie. Laat nog 2 u. verder garen in een warme oven (180° C – stand 6) en overgiet drie- tot viermaal met de saus.
  8. Laat de kalkoen 15 min. rusten in de uitgezette oven voor je hem aansnijdt.
 

Kooktip

Met verse, gekaramelliseerde vijgen en verse tagliatelle.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt