Zoek een recept

 

Kalfsrolletjes met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g (6 stuks) kalfsvlees « bruinen en opdienen » (heel fijne lapjes)
  • een noot boter
  • 1 ei
  • 8 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 12 sneetjes ontbijtspek
  • 1 doos passata (500 g)
  • peper en zout
  • 1 rolletje verse geitenkaas (120 g)
  • 1 teentje knoflook
 

Bereiding

  1. Prak de geitenkaas met een vork en meng met het ei en de helft van de basilicumblaadjes.
  2. Snij elk kalfslapje in 2 lange smalle driehoeken. Besmeer met het kaasmengsel en leg een sneetje spek op elk stuk. Rol op (begin aan de brede kant) en steek vast met een tandenstoker.
  3. Bak de rolletjes rondom bruin in een sauteerpan met het nootje boter en 1 eetlepel olie op vrij hoog vuur. Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan het geperste knoflookteentje in 2 eetlepels olie gedurende 2 min. op heel zacht vuur. Meng met de passata en leg de rolletjes in de saus.
  4. Laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
  5. Voeg de resterende basilicumblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met verse deegwaren.
 

Kooktip

Ook heel lekker met fijne kalkoenlapjes en/of een mespunt pili-pili in de saus.

Verwijder de tandenstokers voor het opdienen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt